top of page

OVER

ZZED Lift Solutions uw partner voor Vacuumliften

ZZED Lift Solutions is dé liftenspecialist voor VACUUMLIFTEN -  PVE30, PVE37 en PVE52 - ook voor huisliften en goederenliften. We zijn uw partner voor kwaliteitsvolle en duurzame liftsystemen.

Hebt u een hoogte te overwinnen? Dan vindt u in ons uitgebreide gamma de perfecte lift voor uw woning, zaak of openbaar gebouw. Onze jarenlange ervaring en doorgedreven vakkennis zijn uw garantie op een optimaal resultaat. Kopzorgen over uw mobiliteit zijn overbodig, want maatwerk en een totaalservice zijn onze sleutelwoorden.
 

Kies ook voor een veilige en energiezuinige vacuümlift. 
Neem contact op met ZZED Lift Solutions voor meer informatie of een vrijblijvende kennismaking.

VEILIGHEID

Bij het overwegen van een woonlift is een van de eerste vragen die gesteld wordt over veiligheid. Bij het bedenken van een huislift valt typisch het beeld op van traditionele liften, kabels, zuigers, vet, onderhoud, enz ...

Merk allereerst op dat onze vacuümliften CE-gemarkeerd zijn en voldoen aan de wettelijke eisen en technische beveiliging van de lidstaten van de Europese Unie.

Onze residentiële liften hebben PVE-autosloten, die verantwoordelijk zijn voor het verankeren van de cabine op elk niveau. Ze zijn samengesteld uit twee stalen hendels op de bovenkant van de cabine.

Tijdens de opstijging blijven ze gesloten en zodra de cabine de gewenste landingsensor bereikt, vergrendelt de autoslot en verankert deze stevig in de kolommen van de liftconstructie. Om deze reden stopt onze residentiële lift altijd precies op het juiste niveau, om het in- en uitstappen van passagiers te vergemakkelijken, vooral die met mobiliteitsproblemen.

De cabine blijft in die positie tot de volgende keer dat erom wordt gevraagd. Een van de unieke aspecten van onze huisliften is dat de cabine voor het afdalen enkele centimeters omhoog gaat om te sluiten en vervolgens de autoklinkers opnieuw te plaatsen en de auto vervolgens vrij laat te laten afdalen.

Door onze normale werking te gebruiken, in het geval van een stroomstoring, dalen onze liften altijd met een veiligheidssnelheid af naar de begane grond. Op dat moment kan de passagier altijd uitstappen omdat de deuren worden bediend door mechanische deursloten.

 

Wat gebeurt er in het geval van een vacuümverlies?

 

Onze luchtgedreven woonliften hebben mechanische veiligheidsremmen die alleen in werking treden als zich een extreme omstandigheid voordoet als gevolg van het detecteren van vacuümverlies over de bovenste afdichting.

Deze mechanische veiligheidsremmen worden geactiveerd binnen de eerste vrije val van 5 cm als vacuümverlies wordt gedetecteerd en de cabine verankert onmiddellijk aan de kolommen van de constructie.

Als vacuümverlies en het vastzetten van de veiligheidsrem optreden, zijn er enkele eenvoudige reddingsmethoden, zoals bij een traditionele lift.

Met al deze beveiligingsfuncties wordt onze lift " de veiligste woonlift ter wereld " genoemd . “

Werken met PVE kan de stress, kosten en moeite verminderen om de juiste thuislift te vinden die aan uw eisen voldoet.

We zijn er trots op dat we alles bieden wat architecten en bestekschrijvers nodig hebben.

Het PVE-team heeft een jarenlange ervaring en begrijpt het specificatieproces grondig. Wij zijn in staat om te adviseren over de toepassing van onze producten die de 'allesbepalende' schriftelijke specificatiedocumenten, monsters, literatuur en technische tekeningen leveren voor overleg en planning.

PVE is uw partner gedurende het gehele proces, van concept tot voltooiing van het project: deskundige begeleiding en assistentie.

We kunnen waar nodig deelnemen aan sitebezoeken en ontwerpvergaderingen om uit te leggen welke van onze liften het meest geschikt zijn.

Onze vacuümliften combineren stijl met prestaties en voldoen aan alle toepasselijke voorschriften.

Machinerichtlijn 2006/42 / EG 
Elektromagnetische compatibiliteitsrichtlijn 2004/108 / EG

KORT SAMENGEVAT

Vacuümliften: een vacuümpomp als motor

Een vacuümlift is een geruisloze en energiezuinige personenlift met een laadvermogen tot 238 kg en een bereik van vier verdiepingen. Compact én gemakkelijk te installeren, ook in bestaande woningen of gebouwen.

Design

Deze cilindervormige lift bestaat uit gelakte profielen met panelen uit polycarbonaat. U kiest uit drie modellen: voor één, twee of drie personen. Het model voor drie personen is ook toegankelijk voor rolstoelen.

Techniek

Een vacuümlift is een ingenieus samenspel van kleppen, cilinders, onderdruk en zwaartekracht. De liftkooi functioneert als een zuiger in een cilinder. De vacuümpomp zuigt de lucht boven de kooi uit de schacht waardoor er onderdruk ontstaat. Het gevolg? De kooi wordt naar boven gezogen. Om de lift te laten dalen, volstaat het om de elektromagnetische klep bovenaan de schacht te openen en de zwaartekracht haar werk te laten doen. Pure fysica! De kooi maakt tijdens het zakken gebruik van haar eigen gewicht. Uw vacuümlift verbruikt dus alleen energie tijdens het stijgen. De blokkeringsmechanismen die in de schacht zijn ingebouwd, houden de kooi op haar plaats tijdens het in- en uitstappen. Het is dan ook een milieuvriendelijk systeem.

Veiligheid

Omdat vacuümliften geen liftkabels, katrollen of gewichten hebben, zijn ze eenvoudig te onderhouden. Het automatische remsysteem zorgt ervoor dat de liftkooi niet kan vallen. Treedt er een elektriciteitspanne op? Dan doet het veiligheidssysteem de liftkooi zachtjes naar de benedenverdieping zakken. Deze lift voldoet aan de Europese machinerichtlijnen.

Functionaliteit

Vacuümliften zijn zelfdragend en dus kunnen we ze gemakkelijk en zonder ingrijpende aanpassingen aan uw interieur installeren. U kiest voor een losstaande of ingebouwde installatie. Dankzij het werkingsprincipe en het beperkte gewicht van de lift, is een liftput niet nodig. We kunnen een vacuümlift op uw bestaande vloer monteren. De bediening van de lift is heel eenvoudig.

bottom of page